Atkalredzēšanās


 

Čau!

Ļoti, ļoti un jau kādu laiku vēlos šeit atkal no jauna iegriezties, lai padalītos pārdomās. Bloga ierakstu formāts ir kas citādāks nekā ieraksti zem sociālo tīklu postiem, un ir tēmas, kurās vēlos izplūst nedaudz garākās rindās. Es ceru, ka laiks saliks visu pa plauktiņiem un sanāks arvien biežāk papildināt bloga sadaļu ar jauniem ierakstiem.

Ja kādu laiku nevarēju saprast kāds formāts šim blogam būtu īstais, tad tagad esmu nolēmusi, ka rakstīšu no sava, daudz personiskāka, redzes punkta, kā Kristīne Ķepale - tekstilmāksliniece, ar vairāk nekā četrpadsmit gadu pieredzi tekstilnozarē, ar lielu mīlestību pret radīšanas un mācīšanās procesu. Šajā blogā vairāk centīšos runāt caur savu skatpunktu par iedvesmām, tekstila lietām, dizainu, pieredzi uzņēmējdarbībā un citiem niekiem. Un ja Tevi kas uzrunā no pieminētajām tēmām, vai arī ir tema, ko vēlētos lasīt, dalies ar mani savā vēlmē un viedoklī. 

 

Katru produktu, ko radu, es radu ar lielu mīlestību pret savu amatu un lielu atbildību pret noaustā produkta nākotnes īpašnieku. Un kaut arī mana pieredze rokaustu tekstila lietu radīšanā ir liela, tikai savā uzņēmumā es izpratu cik būtiska ir produkta pēcapstāde un tālāka kopšana.

Šobrīd lielākā daļa produktu ir radīti lina velku diegu pamatnē. Ieausti ir dažādu materiālu diegi - lins, merino vilna, viskoze, mohēra vai liocels, kā arī citi materiāli. Un katram no materiāliem, piemīt savas specifiskās īpašības - šķiedras blīvums, mīkstuma un raupjuma pakāpe, uzsūkspēja, elastība u.c. Un šos materiālus savienojot audumā, arī rūpes par audumu kļūst īpašākas.

 

 

Zemākesošajā saitē esmu apkopojusi dažus ieteikumus par to kā rūpēties par vuuven radītajiem produktiem. Ceru, ka noderēs arī citu delikāto tekstilizstrādājumu kopšanā, lai šie produkti kalpotu ilgi un laimīgi: 

https://www.vuuven.lv/blogs/news/vuuven-tekstilizstradajumu-kopsanas-rekomendacija 

 

Uz drīzu atkalredzēšanos,
Kristīne