Kura ir Tava?


Dzīvojam tādos platuma grādos, kur gadalaiki diktē mūsu paradumus un ir jāpielāgojas arī ar apģērba un aksesuāru izvēlēm, un man bieži vien pilnīgi izkrīt no prāta laicīgi sagatavoties aukstajai vai siltajai sezonai, un tad kad, kā šobrīd aukstums ar katru dienu piezogas arvien klātesošāk, es atkal esmu attapusies, ka neesmu pienācīgi sagatavojusies, lai pec iespējas vairāk spētu baudīt arī auksto sezonu. Un, manuprāt, šodien preces, produktus, tostarp arī apģērbu un nu jau pat pārtiku, mēs aizvien biežāk iegādājamies virtuāli - internetā. Šim ērtajam un laiku taupošajam paradumam ir viens mīnuss, izdarot izvēli iegādājoties kādu sev nepieciešamu lietu internetā, mēs varam paļauties tikai uz bilžu kvalitāti un produkta aprakstu, kā arī uz atsauksmēm. Un viens no svarīgākajiem punktiem - aptaustīt un piemērīt - iztrūkst.

Un jau izveidojot VUUVEN, mēs sapratām, ka galvenā pārdošanas platforma būs interneta veikals. Skaidri apzinoties, ka uzsvars uz bilžu kvalitāti un apraksti, kā arī komunikācija ar klientu, ir vissvarīgākās mūsu vērtības. Ar rokām austs audums ir pilnīgi citādāks kā adīts, mašīnadīts vai tamborēts, tā faktūra ir atkarīga no aušanas tehnoloģijas. Aušanas tehnikas ir dažādas - ir smalki raksti un ļoti vienkārši auduma tehniskie atrisinājumi, un gadu laikā esmu sapratusi, kuri raksti vislabāk izcels materiālu labās īpašības un padarīs produktu nēsājamu gadiem.

 

 

Rudens/ziemas kolekcijas šalles aužu galvenokārt vienkārtņa tehnikā. Tā ir senākā aušanas tehnika. Šalles, kas austas vienkārtnī, vienlīdz izceļ kā audus, tā velkus, tādējādi atļaujot spēlēties un variēt ar diegu biezumiem, bet tai pat laikā tās ir  mīkstas un izturīgas. Zemāk esmu iedalījusi VUUVEN aukstās sezonas kolekciju šalles pēc biezuma. Tas Tev palīdzēs orientēties un saprast, kura no šallēm būs piemērota tavām ikdienas gaitām un paradumiem.

 Plānākas vilnas šalles

 Mīkstas, vieglas un siltas, tādas ir plānākās rudens/ziemas šaļļu kolekcijas šalles. Nebīstos teikt, ka šīs ir plānas, bet siltas šalles, un ir paredzētas aukstajai sezonai, jo ieaustie materiāli - merino vilna, alpakas vilna, mohēra un kašmira vilna, ir materiāli, kas dēļ dabīgās šķiedras būs patīkami un neizkliedēs siltumu, kā to dara sintētiskie materiāli. Vieglas, vijīgas, šīs šalles būs piemērotas vienmēr steidzīgajiem, kuras kalpos ne tikai ziemā, bet arī visos citos gadalaikos. Arī vasaras vakaros, kad prasās nedaudz siltāk ietīties, vai ko uzmest ap pleciem.  Viegli nēsājamas arī ar biezākām virsjakām vai mēteļiem, jo ir plānākas, vairāk atgādina rūpnieciski austās/adītās šalles faktūras un biezuma ziņā. Bet eleganci un raksturu šim modelim piešķir faktūra - diegu dažādo biezumu kombinēšana, kas tiek panākta aušanas procesā.

Arī Plant-based šalles iekļaujas šajā biezuma kategorijā, kaut arī uz tausti Tencel un bambusa dzijas apvienojums, pēc sajūtām ir smagāka par merino vilnas šallēm.

Šeit vari iepazīties ar šallēm:
https://www.vuuven.lv/collections/thinner-thickness-scarves

 

 

Vidēja biezuma vilnas šalles 

 Šo šaļļu biezums ļauj ietīties un sajust ne tikai kā dabīgā vilnas šķiedra sasilda, bet arī noaustā materiāla biezums patīkami guļas uz pleciem. Tieši šī biezuma šallēm visvairāk esmu radījusi modeļus, kuriem sānāir ieaustā bizes detaļa, jo biezums un bize viens otru papildina un pieskaņojas. Ja plānākajām šallēm parasti ieaustā materiāla biezums un viens vilnas pavediens, tad aužot šīs šalles es varu vairāk izpausties krāsu variācijās, jo pavedienus ko ieaužu lina pamatnē kombinēju 2-5 diegus vienā pavedienā. Tas padara šalli bagātāku ne tikai materialitātres ziņā, bet arī krāsa ir neatkārtojama un īpaša, jo savstarpēji spēlējas ne tikai diegiem mijoties savā starpā, bet arī gaismas atspīdumā ar pamatnes lina diegu krāsu. Te man arī jāsaka, ka ar krāšņi hameleonīgu krāsu kopumu neaizraujos, man tuvi ir pasteļi, maigie un piezemētie toņi un to kopsakarības un harmoniska saskaņa. Šeit parādās jau gadu gaitā izkoptas VUUVEN vērtības - materiālu kvalitāte un amatniecības meistarība. Jau atkārtošos, bet austais materiāls ir īpašs pieksāienam, jo materiālu šķiedra ir izteikta un patīkama pieskārienam.

* Klienti slavē bērnu kolekcijas šalles, tas ir labs papildinājums arī vīriešu, sieviešu garderobē, jo dēļ sava izmēra ir nēsājamas arī zem plānākām jakām.

Šeit vari iepazīties ar šallēm:
https://www.vuuven.lv/collections/middle-thickness-scarves

 

 

Biezas vilnas šalles

 Mīļas, mīsktas un apjomīgas - šīs biezās vilnas šalles ir kā silts apskāviens, kas ļoti noder tādiem vienmēr salstošajiem, kā man. Ja vēl rudens piezogoties ar savām salnām un lietu, kas ir vēl melanholiski romantisks laiks, tad ziemā, kad mīnusi krietni vien pazeminās par pieciem un vairāk grādiem mīnusā, ir pārbaudījums pat manai ziemeļnieciskajai ādai un dvēselei. Biezs un pufīgs jēlvilnas pavediens, kas tiek ieausts lina pamatnē, izceļ viens otra labākās īpašības - lins vilnu savalda, un vilna atdod visu siltumu. Aužot īpaši esam pieslīpējušas aušanas piesitienu, lai arī šīs - biezākā apjoma šalles, būtu vieglas un patīkamas ikdienas nēsāšanai.

Šeit vari iepazīties ar šallēm:
https://www.vuuven.lv/collections/thicker-thickness-scarves

 

 

Es ceru, kas šīs pāris rindkopas Tev palīdzēja nedaudz vairāk sajust mūsu radītās tekstillietas. Lielāko daļu šo šaļļu, toņu kombinācijas un variācijas esmu radījusi, ieklausoties jūsu ieteikumos, radot ar vismīļākajām domām, un patiesi katru šalli izlolojot līdz pilnībai. Lai silti!